2017-06-12 12:09:01• hírek • Agerpres.ro

Lezuhant egy MIG 21 Lancer Romániában FRISSÍTVE!

Lezuhant egy MIG 21 Lancer típusú repülőgép hétfő délelőtt Konstanca megyében, a Mihail Kogălniceanu nemzetközi reptér közelében.

A repülőgép pilótájának sikerült katapultálnia. A román légierő pilótája eszméleténél van és a konstancai sürgősségi kórházba szállították helikopterrel.

A konstancai mentőszolgálat szóvivője, Claudia Tararici szerint a pilóta gerincsérüléseket szenvedett.


FRISSÍTVE!
A Konstanca megyében lezuhant MiG 21 Lancer repülőgép pilótája súlyos hajtóműhibáról számolt be, amely megzavarta a gép üzemképességét, tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a védelmi minisztérium közleménye.

Az idézett forrás szerint Adrian Stancu őrnagy 11 óra 15 perc körül zuhant le a Mihail Kogălniceanu repülőtér közelében, Nazarcea település mellett, miközben landolni készült.

A pilóta eszméleténél van, állapota stabil. A keresésére indult csoport megtalálta, a helyszínen ellátták és a konstancai megyei kórházba szállították helikopterrel, írja a közlemény.

A feteşti-i bázison állomásozó MiG 10 óra körül indult el a Mihail Kogălniceanu repülőtérről a bolgár légierővel közösen tartott "Thracian Eagle 2017" katonai gyakorlat keretében.

Az eljárásoknak megfelelően a pilóta zuhanás előtt katapultált, a gép lakott területen kívül zuhant le.

"Az ügyben nyomozást indított a katonai ügyészség, a baleset körülményeinek meghatározására a légierő vezérkara kinevez egy vizsgálóbizottságot" - írja a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: